20151005_181405-01We houden het even op kinderziektes en nog fine-tunen van het restaurant, want een goede indruk heeft het eerste bezoek aan FG Noodle Bar niet gemaakt. En misschien is het ook dat de verwachtingen een beetje te hoog gespannen waren. Ik eet graag Aziatisch en zeker street-food-style noodles. Teleurstelling is dan groot als alles een beetje tegenvalt.

Allereerst een waanzinnig compliment voor Francois Geurds zelf. Hij staat wel gewoon in de zaak. Het is open tot 19.00 uur dus na de rush bij de noodles kan hij twee bogen verder door in FG Labs. Ik ben wel vaker in de “mindere” zaken van topchefs geweest, maar die waren er dan nooit. En FG vertelt honderduit over zijn producten, de manier waarop, een stukje fruit erbij, etc. En vulde hij ondertussen mijn mandje zich met allerlei brownies, fruitsalades en cakejes. Ook de inrichting van het winkel-gedeelte, het door de keuken moeten lopen naar je plekje, een wand vol zwaaiende gelukskatten, allemaal goed gedaan, leuk bedacht.

De teleurstelling begint al een beetje in het restaurant gedeelte. Het is een verwoede poging om een “street-food” gevoel te geven a la de langs-de-kant-van-de-weg zaakjes in Thailand of the hawker-stalles in Singapore. Maar het is te clean, te gemaakt, te “houten-tuin-meubilair”. Street-food is snel, hoog op smaak en heel vers. In ons geval leek het erop dat ze de noodles met kip waren vergeten en toen het kwam na lang (te lang voor een street-food-experience) bleek het veel te zout te zijn. Bediening was er niet, dus ik ben zelf terug gelopen naar keuken, omdat het echt te zout was. Francois Geurds kwam uiteindelijk zelf aan tafel en vroeg zich openlijk af waarom het te zout was, omdat hij geen zout in zijn gerechten gebruikt…… aan tafel….he20151005_174611-01t gevoel geven dat het niet aan de keuken ligt…niet ok.

De tweede portie kwam na een paar minuten, het kan dus wel snel en was lekker. Niet om er voor terug te willen komen voor €15,- maar het was prima. En omdat ze bij FG Noodle Bar wel door hadden dat het niet helemaal goed ging, kreeg ik een bakje fruit mee. De twee sterren omdat ik er meer van verwachtte; meer van de smaken, meer van het personeel, meer van de inrichting en meer van Francois Geurds die ik toch echt als een Rotterdamse Eet-held zie!!

Kortom, er moet nog een boel gebeuren voordat er een echt Shanghai, Bangkok, Singapore experience gegeven kan worden. Ik ga zeker een keer terug komen, maar dat gaat nog even duren. Eerst maar even de kinderziektes uitroeien, de woks goed inbranden, het personeel in de rol laten groeien.

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.