De Stadsbemoeial organiseert evenementen, waaronder een aantal op de West-Kruiskade in Rotterdam. Eén daarvan is een evenement voortgekomen uit een paar uitdagingen waar de wijk mee te maken heeft. Zo lijkt een openbare Iftar daar verandering in te kunnen brengen.

Verschillende culturen bevolken en vormen de West-Kruiskade sinds jaar en dag. Daar horen de vieringen van de verschillende feesten, waaronder Ramadan en Iftar, natuurlijk bij. 

Sinds de ‘70 jaren zijn er op de West-Kruiskade een aantal winkels, restaurants en ondernemingen met een Islamitische achtergrond gekomen. De ondernemers vieren samen met de bewoners Ramadan met daar aansluitend Iftar. Dit zorgt vanouds voor een rustiger straatbeeld gedurende de dag en een aanzuigende werking van bezoekers van buiten de wijk in avond en nachtelijke uren. 

De stilte overdag en de drukte in de avond verdienen meer begrip van omwonende, ondernemers en andere belanghebbende op de West-Kruiskade. Een viering van Ramadan met een openbare Iftar zou hier aan bij kunnen dragen.

 Rotterdammers en bewoners van de West-Kruiskade kunnen op deze manier kennis maken met de “andere” gebruiken en gewoonten. 

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.